Fysiek visum India

/Fysiek visum India
Fysiek visum India 2018-08-22T07:12:28+00:00

Wat is een fysiek visum India

fysiek visum IndiaSommige landen waaronder India, hebben verschillende soorten visums: een elektronisch visum en een fysiek visum. Omdat de aanschaf van een elektronisch visum veel eenvoudiger is dan van een fysiek visum, wordt door de meeste reizigers de voorkeur geven aan een elektronisch visum. Niet iedereen echter voldoet aan de voorwaarden voor de aanschaf van een elektronisch visum en men is in dat geval dus aangewezen op een fysiek visum. Een fysiek visum India is niets anders dan een paspoort sticker die door een medewerker van de ambassade van India of van het Visa Application Centre in het paspoort wordt geplakt. Het fysiek visum India wordt dan ook wel aangeduid als een sticker visum.

Visumplicht

Iedereen die niet in het bezit is van een Indiaas paspoort is verplicht een visum aan te vragen wanneer deze India binnen wil reizen. Deze verplichting geldt niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen en baby’s. Zij moeten over een eigen visum beschikken en dus ook een eigen paspoort hebben. India heeft een elektronisch visum beschikbaar gesteld voor een select aantal landen waaronder ook Nederland en België. De Indiase overheid adviseert gebruik te maken van het elektronisch visum indien aan de voorwaarden voor aanschaf wordt voldaan. Dit, omdat het niet alleen voor de reiziger veel eenvoudiger is om een elektronisch visum aan te vragen, maar voor de overheid van India zijn de administratieve handelingen ook veel minder complex.

Voorwaarden voor een elektronisch visum India

Een elektronisch visum, afgekorte e-visum, is eenvoudig aan te vragen. Zowel de aanvraag e-visum India als de betaling geschiedt geheel online, in het Nederlands, en de ontvangst van het e-visum gebeurt per e-mail. U hoeft er dus de deur niet voor uit en u heeft het visum doorgaans binnen 2 dagen in uw bezit. Voor Nederlanders en Belgen geldt dat zij over een paspoort moeten beschikken dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat men arriveert in India. Het doel van de reis moet toerisme, zaken of medisch van aard zijn. Het is niet toegestaan om met een e-visum bij een Indiase werkgever te gaan werken of bij Indiaas instituut te gaan studeren. Met een e-visum mag u maximaal 60 dagen in het land verblijven. Er zijn drie verschillende soorten visums voor India dus zorg dat u goed op de hoogte bent van de voorwaarden en voor het juiste visum kiest.

Voorwaarden voor een fysiek visum India

Iedereen die niet voldoet aan de voorwaarden voor een elektronisch visum dient een fysiek visum aan te vragen voor een bezoek aan India. Er zijn maar liefst 14 verschillende fysieke visums voor India, waaronder een speciaal visum voor toeristen, zakenreizigers, doorreizigers, visums voor studenten en stagiaires, een fysiek visum voor diplomaten, journalisten of voor immigranten. Voor de uitgifte van een fysiek visum zijn de ambassades van India in Nederland en België verantwoordelijk. Omdat dit een administratieve druk op de ambassades geeft, hebben de ambassades de verwerking van aanvragen voor fysieke visums uitbesteed aan een commerciële organisatie namelijk VFS Global. In Nederland zijn drie kantoren van deze zogenaamde Visa Application Centers. Het nadeel van de aanvraag van een fysiek visum is dat u langs moet bij een van deze kantoren of uw paspoort naar een van deze kantoren moet opsturen. Daarnaast zijn de kosten van de aanvraag van een fysiek visum hoger dan die van een elektronisch visum. Daarbij komt ook nog dat de aanvraag van een elektronisch visum veel sneller wordt verwerkt dan de aanvraag van een fysiek visum. U heeft doorgaans binnen 48 uur een elektronisch visum in huis en maximaal binnen 72 uur.

Aanvullende informatie elektronisch visum India

Een elektronisch visum India is 120 dagen geldig na uitgiftedatum. Zodra men India binnen reist gaan de 60 dagen die men in het land mag verblijven in. Het e-visum India is een zogenaamd double entry visum en dit betekent dat u met dit visum het land tweemaal mag binnen reizen. De tweede inreis moet echter wel plaatsvinden binnen 60 dagen na uw eerste entree. Met het e-visum India kunt u tijdens een vakantie naar India dus ook een van de buurlanden bezoeken. De drie verschillende e-visums India zijn een toeristenvisum, een zakenvisum en een medisch visum. Bij de aanvraag van het e-visum is het belangrijk dat u direct kiest voor het goede e-visum omdat u bepaalde informatie moet verstrekken bij de aanvraag.

Bij de aanvraag van een e-visum voor zakelijke doeleinden bent u verplicht om het visitekaartje , een business card, in pdf-formaat mee te sturen. De Indiase overheid wil namelijk weten voor welk bedrijf u naar India gaat en welk bedrijf u daar gaat bezoeken. Van het bedrijf dat u van plan bent te bezoen moeten naam, adres, telefoonnummer en website bekend te zijn. Het is niet toegestaan om het zakenvisum India te gebruiken voor journalistieke doeleinden of voor het bezoeken van bijvoorbeeld een congres.

Wilt u een medisch visum India aanvragen dan dient u een bevestigingsbrief van het ziekenhuis dat u gaat bezoeken op te sturen. Gaat u voor een vakantie naar India dan moet bekend zijn waar u van plan bent te verblijven en dienen bijvoorbeeld gegevens van uw hotel te worden verstrekt.

Kosten visum India

De kosten van een elektronisch visum India bedragen € 114,95 per persoon. Er dient voor elke reiziger een apart visum te worden aangevraagd, ook voor meereizende kinderen. De kosten van een fysiek visum zijn hoger en hangen af van het doel van de reis. Elke visum heeft eigen voorwaarden en verschillende geldigheidstermijnen. De kosten van een fysiek visum hangen dan ook af van het gekozen type visum van de gewenste geldigheidsduur.

Op de pagina veelgestelde vragen kunt u nog veel meer informatie vinden over visums India, over de veiligheid en het reisadvies India, vaccinaties en andere onderwerpen.

Visum direct aanvragen