Rondreis India

/Rondreis India
Rondreis India 2018-08-25T06:18:28+00:00

Rondreis door India maken

Rondreis indiaEen geweldige belevenis: een rondreis door India. In dit fantastische land kunt u alles vinden: avontuur, cultuur en natuur. Het is verstandig om voor een goede voorbereiding en planning te zorgen om zo tot de meest perfecte rondreis India te komen. Bekijk alle mogelijkheden en plan tevoren uw route voor de rondreis zodat u de mooiste en meest interessante plaatsen bezoekt. In India zult u zich geen moment vervelen want het is een uitgestrekt land met een keur aan mogelijkheden op elk gebied. India kent een grote diversiteit van de natuur. Van sneeuwkappen in de Himalaya tot woestijnen en zoutvlaktes of koraalriffen. India zal u steeds opnieuw verbazen. Op cultureel gebied is India een rijk land. U vindt er nog veel overblijfselen van de oude culturen en het hoogtepunt vormt natuurlijk de Taj Mahal; een van de zeven wereldwonderen. Een rondreis India is een avontuur op zich maar u kunt in India ook avonturen beleven.

Voor de rondreis India heeft u een visum nodig dat u eenvoudig online kunt bestellen. Lees hieronder meer over de voorwaarden en geldigheid van het e-visum India.

Prachtig India

India ligt in Zuid Azië en heeft het op een na grootste inwoneraantal van de wereld. Het land telt bijna anderhalf miljard inwoners en heeft daarmee bijna net zoveel inwoners als China, het land met de meeste inwoners ter wereld. De hoofdstad New Delhi is een bezoek zeker waard. In deze drukke stad wonen bijna 22miljoen mensen. New Delhi is in 1912 door de Britten gesticht en werd in 1931 als hoofdstad van India in gebruik genomen. Andere grote steden in India zijn Bangalore, Madras en Calcutta. Uiteraard zijn deze en de vele andere steden in India ook een bezoek meer dan waard.

Verspreid over het land vindt u diverse Nationale parken waaronder het Nationaal Park Sundarbans, Nationaal Park Bloemenvallei, Nationaal Park Kaziranga en het Wildpark Manas. Omdat India een groot land is kent het verscheidene klimaatzones. In het zuiden is een tropisch klimaat en in het noorden een gematigd klimaat maar in het grootste deel van India heerst een moessonklimaat. Het koele seizoen is van oktober tot februari en het hete seizoen van maart tot juni. Van juni tot september is het regenseizoen. Houd hier rekening mee tijdens de planning van een rondreis India en bij het tijdig aanvragen van uw e-visum.

De natuur in India: flora en fauna

In de noordelijke valleien van India zijn voornamelijk bossen en in het noordoosten komen veel bamboebossen voor. Het noordwesten wordt gekenmerkt door steppe en woestijn en het centrale plateau in het zuiden kent de begroeiing van palmbomen met regenwoud. In de natuurparken kunt u nog Bengaalse tijgers, olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns spotten. Informeer wel van tevoren of deze dieren er nog steeds zijn en of ze recentelijk zijn gezien om teleurstellingen te voorkomen.

Cultuur snuiven tijdens rondreis India

Als gevolg van de verscheidene emigratiegolven is India een smeltkroes van culturen. Er zijn grote tegenstellingen in het land zowel tussen arm en rijk als tussen ouderwets en modern en tussen stedelijk en platteland. Aanschouw de badende Indiërs en snuif de geur van wierook in de tempels. Geniet van de Chai thee of maak een ritje met de tuktuk. Er zijn enorm veel culturele mogelijkheden in India zoals een bezoek aan de Heilige Varanasi, een van de oudste en meest spirituele steden ter wereld. Ook de Indiase keuken is zeer de moeite waard. Er wordt veel en graag gebruik gemaakt van rijst en granen maar ook van specerijen en verse kruiden die gemalen worden. Bekende Indische gerechten zijn curry’s en costa’s die met rijst of met vers brood worden gegeten.

Rondreis vol avontuur

Een rondreis India is een avontuur op zich maar u kunt in India ook het avontuur zoeken. Natuurlijk kunt u er diverse sporten beoefenen zoals bergbeklimmen of kanovaren op een van de rivieren. De Rickshaw Challenge is een wedstrijd waaraan ook veel Nederlandse toeristen deelnemen. Deze avontuurlijke vakantie speelt zich voor een groot deel af in de eigen tuktuk die klaar staat bij aankomst en wordt gebruikt als vervoermiddel. Deze vorm van een rondreis India kent een begin, een parcours en heeft een finish. Bijzonder spannend en zeker avontuurlijk.

Luxe of budget, het kan allemaal

Het behoort in India allemaal tot de mogelijkheden: een luxe, volledig georganiseerde rondreis of een budget rondreis tegen een zeer scherp tarief. Het is natuurlijk heerlijk om te genieten van een georganiseerde reis vol activiteiten, mooie hotels en lekker eten. Deze reizen kunnen echter pittig geprijsd zijn en niet iedereen heeft daar het budget voor of vindt deze manier van reizen aantrekkelijk.
India is een goedkoop land om te verblijven en mits de reizigers zich goed voorbereiden kunnen zij er ook genieten van een goedkope vakantie. Er zijn hostels, goedkope eetgelegenheden en ook het openbaar vervoer is niet duur. De hygiëne laat echter wel eens te wensen over zodat u goed moet uitkijken met voedsel. Eet liever niet bij kraampjes op straat. Zorg voor de juiste vaccinaties en neem een of meer goede reisgidsen mee.

E-visum India regelen

Een e-visum India voor toeristische doeleinden kost €114,95 per persoon. Het e-visum kan geheel online en in het Nederlands worden aangevraagd en het kost u slechts 5 minuten om het aanvraagformulier in te vullen. U kunt direct voor meerdere personen een e-visum aanvragen en online betalen. Een online aanvraag is uiteraard veel gemakkelijker dan een fysiek visum dat u moet aanvragen bij de ambassade. Het scheelt u niet alleen veel tijd maar ook reiskosten.

Het e-visum India is 120 dagen geldig en na uw eerste binnenkomst in India mag u maximaal 60 dagen verblijven in het land. Het gaat om een zogenaamd double entry visum waarmee u tweemaal toegang heeft tot India. Wilt u tijdens uw rondreis India nog een buurland bezoeken dan behoort dit dus tot de mogelijkheden omdat u zonder problemen op hetzelfde visum India voor een tweede maal kunt binnen reizen. De gehele reis dient wel binnen 60 dagen na uw eerste binnenkomst plaats te vinden. Na uw aanvraag voor het e-visum ontvangt u het visum India doorgaans binnen 48 uur. Dit kan maximaal 72 uur zijn. Lees op de website alles over de geldigheid van het visum India en de voorwaarden waaraan u moet voldoen voordat u uw rondreis India reserveert.

Visum direct aanvragen