Visum India aanvragen

/Visum India aanvragen
Visum India aanvragen 2019-03-07T15:33:32+00:00

India is een prachtige vakantiebestemming. Dat is natuurlijk een hele onderneming waarbij gedacht moet worden aan diverse dingen. Een hiervan is het aanvragen van een visum. Zonder mag je het land namelijk niet in, dus wees hier altijd op tijd bij. Voor de aanvraag heb je ook een geldig paspoort nodig. In dit artikel lees je wat je allemaal moet weten over het aanvragen van een visum voor India. Ben jij dus van plan naar India te reizen? Lees dan vooral verder.

De visum aanvraag voor India

Visum voorwaarden IndiaHet aanvragen van een visum vereist gelukkig maar weinig moeite. Dit kan namelijk gewoon via de computer. Eerder was het nog weleens zo dat je het visum moest ophalen in Den Haag, maar voor India is dat in ieder geval niet meer nodig. Het is van belang aan te kruisen om wat voor reis het gaat. Ga je er bijvoorbeeld studeren of werken, of gaat het om een vakantie? Ook een medisch doel zou nog een optie zijn. Een andere voorwaarde is dat je niet langer dan 60 dagen in India verblijft. Intussen mag je het land wel een keer uit en dan weer in, maar de 60 dagen blijven dan wel lopen. Zul je de reis maken met het gezin? Zorg er dan ook voor dat de kinderen en baby’s een visum hebben. Het hele gezin heeft er een nodig namelijk. Het is daarbij natuurlijk mogelijk dat je niet voldoet aan alle eisen voor een digitaal visum. In dat geval kun je ook een fysiek visum aanvragen. Dat moet gedaan worden bij de ambassade van India.

Het aanvragen van het visum wordt gedaan door middel van een aanvraagformulier: makkelijker dan dat kan je het niet hebben. Je moet er ongeveer tien minuten voor uittrekken, en klaar ben je! Heel makkelijk en snel dus. Vervolgens moet je een aantal dagen wachten, dus wees op tijd met de aanvraag. Je kunt rekenen op twee tot vier werkdagen. Je zult na deze dagen het visum per mail ontvangen en kunt hem daarna uitprinten en meenemen. Makkelijker kan dus haast niet. Je kunt ook de aanvraag van meerdere reizigers in een formulier doen. Dan hoef je namelijk dingen als adresgegevens niet meerdere keren in te vullen. Al met al is dit de meest makkelijke, goedkoopste en veilige manier om een aanvraag te doen en voldoe je zeker aan de plicht van een visum in India.

Visum India Kosten

Visum India kostenVisum India kostenBij een visumaanvraag horen uiteraard nog enkele kosten. U kunt rekenen op 114,95 euro. Deze kosten zijn dan per reiziger. Uiteraard kunnen deze betaald worden op een veilige manier, met onder andere Bancontact, PayPal, creditcard of iDeal. Zo zit er hoe dan ook een manier bij waarop jij kunt betalen. Er zullen geen extra kosten bijkomen zoals servicekosten etc.

Je hebt verschillende soorten visums. Allereerst de elektronische, welke aangeraden is wanneer je gewoon bijvoorbeeld op vakantie gaat. Ten tweede het fysieke visum, wat een sticker is in het paspoort. Ook dit is een optie wanneer je op vakantie gaat, maar kost je meer moeite/tijd dan het elektronische visum. Bij het elektronische visum heb je vervolgens het toeristenvisum, het medische visum en tot slot het zakenvisum. Het spreekt voor zich welke voor jou van toepassing is. Per visum zijn bepaalde voorwaarden waar je je als reiziger aan dient te houden, dus lees dat vooral goed na.

Een fysiek visum heeft maar liefst 14 verschillende voren, waardoor het ook wat lastiger is om deze aan te vragen dan wanneer je kiest voor het elektronische visum. Online is hoe dan ook de meest gemakkelijke manier. Als je hiervoor in aanraking komt, is het ook aangeraden dit te doen in plaats van te kiezen voor het fysieke visum.

Al met al kost het je dus maar weinig tijd en moeite om een visum voor India aan te vragen. Bovendien kun je binnen no time ook de aanvraag doen voor je gezinsleden. Heb je een baby of kinderen? Ook zij hebben een eigen visum nodig en kunnen niet meereizen op een visum van een van de ouders, dus vergeet hem niet voor hen ook aan te vragen. De kosten zijn 109,95 euro per visum, zonder dat daar nog extra kosten bij komen. Online is de meest makkelijke manier voor de aanvraag en je ontvangt je visum vervolgens binnen twee tot vier werkdagen. Deze kun je hierna uitprinten en meenemen, en klaar ben je! Weinig moeite en tijd, dus ideaal!

Visum direct aanvragen