Voorwaarden visum India

/Voorwaarden visum India
Voorwaarden visum India 2018-06-26T06:56:43+00:00

Voorwaarden visum India

Voor een vakantie is het altijd van belang goed na te kijken wat er precies nodig is, afgezien van je bagage bijvoorbeeld. Zo kan er worden gedacht aan intentingen, maar ook aan een geldig paspoort, ID-kaart of visum. Zo is er voor diverse landen een visum nodig voor je het land in mag. Een hiervan is India. In dit artikel lees je meer over de voorwaarden voor het visum om India in te mogen.

Voorwaarden voor het visum

Visum voorwaarden IndiaAllereerst moet je rekening houden met het type visum dat je nodig hebt, omdat deze moet passen bij het soort reis en de reisduur. Zo zal je geen visum nodig hebben waarmee je kunt werken als je hier alleen op vakantie gaat, maar mag je natuurlijk niet illegaal gaan werken zonder een geschikt visum. Daarbij moet je er op tijd bij zijn, want stel je voor dat je op het vliegveld staat met een verkeerd visum. Vervolgens gaan er weer dagen overheen voor je de juiste hebt, en zo lang kan je niet op het vliegveld verblijven.

Veel reizigers kunnen kiezen voor een elektronisch visum in plaats van een stickervisum. Het is natuurlijk wel van belang dat jij hier als reiziger bij past. Mocht je niet voldoen aan de voorwaarden, die later hier genoemd zullen worden, dan kun je kijken naar welk visum wel past bij jouw reiswensen.

Wat van belang is, is dat je paspoort bij aankomt nog zes maanden geldig is. Twijfel je? Dan kun je voor de zekerheid een nieuw paspoort aanvragen zodat je hoe dan ook goed zit. Niets vervelender dan daar aankomen en een paspoort hebben dat niet meer geldt. Natuurlijk moet de foto op het paspoort recent zijn en moet je een digitale pasfoto bij je hebben.

Verder moet je het visum op tijd aanvragen, op zijn laatst vier dagen van tevoren. Eerder is altijd gewenst, dan hoef je namelijk ook niet te stressen en heb je je visum ruim op tijd in huis. Ook is het van belang dat je een bewijs hebt dat je het land weer uitgaat. Dat kan een retourticket naar huis zijn, maar mag ook een ticket naar een ander land zijn als je van plan bent nog verder te reizen. Zolang je maar kunt bewijzen dat je na een bepaalde tijd het land weer uitgaat, komt het goed. De betaling voor het visum is gemakkelijk en snel en kan via onder andere iDeal, Mister Cash of Bancontact. Hierna kun je je visum uitprinten en vervolgens gebruiken om mee op reis te gaan.

Voorwaarden voor de reis

Bij een elektronisch visum zijn nog een aantal voorwaarden gesteld waar je aan moet voldoen. Het moet namelijk gaan om of een zakenreis, of een vakantie. Als het gaat om werken, mag dat niet bij een Indiaase werkgever zijn maar moet dit puur voor eigen doeleinden bedoeld zijn, zoals werken voor je Nederlandse baas maar hiervoor op reis gaan om bijvoorbeeld onderzoek te doen. Ook studeren mag niet als dit bij een Indiaas instituut gebeurt. Als je een zakelijke reiziger bent, is het aangeraden een foto/digitale scan bij je te hebben waarmee je aantoont dat het gaat om jouw bedrijf. Zo kun je je zo optimaal mogelijk verantwoorden mocht dit nodig zijn.

De verblijfsduur mag maximaal 60 dagen zijn, dus een vakantie van een aantal maanden is helaas niet mogelijk. Tussentijds mag je India dan een keer verlaten en nog weer terugkomen met hetzelfde visum, maar vaker dan een keer mag niet. Verder is het van belang dat je met het vliegtuig aankomt. Er zijn diverse landplekken waar je terecht kunt met je originele visum. Als je per boot of op een andere manier aankomt, mag je alleen aankomen in Cochin, Mangalore of Goa. Als je aankomt bij een andere haven, zul je niet worden toegelaten met je visum. Ook wat betreft het verlaten van India wordt van je verwacht dat je dit doet op de genoemde plekken hiervoor.

Als jij aan al deze voorwaarden voldoet, kan je met een gerust hart je visum aanvragen en hoef je geen problemen te verwachten. Er zijn verschillende soorten om te kiezen, waaronder het e-Business visa, e-Tourist visum en e-Medical visum. Het spreekt voor zich waar elk visum geldig voor is.

Nu kan het ook voorkomen dat je toch niet blijkt te voldoen aan de voorwaarden. Denk aan langer willen verblijven of toch willen werken voor een Indiase werkgever. In dat geval is het nodig een fysiek visum aan te vragen, waarbij sprake is van stickers in het paspoort. Deze kan worden aangevraagd bij de ambassade van India en daarbij ook bij het Visa Application Center. Het kan wel wat langer duren dan het elektronische visum, dus houd rekening met enige tijd. Ook zullen de kosten wat hoger liggen en er zijn diverse verschillende soorten. Mocht je twijfelen, dan raden we je aan contact op te nemen met de ambassade. Zij kunnen je het beste adviseren in welk visum voor jouw reis geschikt zal zijn.

Het is van groot belang je te houden aan alle voorwaarden. Daarbij moet je je formulier naar waarheid invullen en je houden aan alle regels etc. Mocht je namelijk een foutje maken, kunnen daar hoge boetes opstaan en kun je tijdens je reis in de problemen komen, wat je natuurlijk absoluut wilt voorkomen. Lees je dus vooral goed in in welk visum voor jou geschikt zal zijn en als er onduidelijkheden zijn, zoek dan contact met de ambassade. Het zou zonde zijn om extra te moeten betalen of in de problemen te komen omdat je de research niet goed genoeg hebt gedaan.

Al met al een heleboel informatie. Gelukkig komen de meeste vakantiegangers gewoon in aanmerking voor het gemakkelijke visum, namelijk de elektronische. Hiermee ben je al snel klaar en heb je je visum ook snel in huis. Toch is het altijd aangeraden hem op tijd aan te vragen. Denk eraan dat je paspoort nog lang genoeg geldig is en neem altijd een extra foto mee: je weet het maar nooit!

Visum direct aanvragen