Prijzen

/Prijzen
Prijzen 2019-03-07T15:34:32+00:00

prijzen visum indiaWanneer je naar India gaat voor bijvoorbeeld vakantie of een zakenreis, moet er vooraf wel het één en ander geregeld worden. Zo is het noodzakelijk om over een visum te beschikken als je het land binnen wil komen. Het is verstandig om dit ruim van tevoren te regelen. Het kan namelijk nog wel eens wat tijd in beslag nemen en niemand zit graag in de stress. Bovendien kost zo’n visum ook nog eens geld. Maar hoeveel geld kost dat dan eigenlijk precies? Oftewel: wat is de prijs van een visum in India? We vertellen je er hieronder alles over!

Online visum aanvragen

Je kunt er voor kiezen om een visum voor India online aan te vragen. De kosten hiervan zijn 114,95 euro. Je visum online aanvragen is niet zo lastig en kan via onze website. Overigens moeten er wel een bepaalde voorwaarden worden voldaan. Dat zijn voorwaarden die gesteld worden aan zowel de reis als de reiziger. Daarbij hoef je trouwens niet bang te zijn dat je hier niet aan voldoet. Vrijwel alle toeristen en zakenreizigers voldaan namelijk aan deze voorwaarden. Daardoor is het eenvoudig om een visum aan te vragen zonder dat het daarbij nodig is om een paspoort op te sturen of zelfs een bezoek te brengen aan een Visum Application Center.

Online visum India is goedkoper

Wanneer je er trouwens voor kiest om een visum online aan te vragen, bespaar je in ieder geval geld. De prijs is namelijk lager dan fysieke visums. Bij een fysiek visum moet gedacht worden aan de welkbekende sticker in het paspoort. Deze wordt door iemand van het Visum Application Center aangebracht in je paspoort. Wanneer een visum online wordt aangevraagd, zijn er minder administratieve handelingen nodig waardoor de prijs lager ligt.

Vraag het visum zelf aan

Als je er voor kiest om het visum zelf online aan te vragen, betaal je eenmalig de prijs van 114,95 euro. Daar komen dus geen extra kosten meer bij. Bovendien is het ook nog eens handig wanneer je met een heel reisgezelschap naar India gaat. Online is het namelijk mogelijk om in één keer voor een compleet reisgezelschap een visum aan te vragen. In eerste instantie moeten dan gegevens over de reis zelf worden ingevuld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de bestemming, het doel van de reis en verblijfplaats. Vervolgens moet er per reiziger persoonsgegevens worden ingevuld. Overigens is de prijs niet lager wanneer je het visum voor India voor een groep aanvraagt. Die blijft 114,95 euro per persoon. Je bespaart echter wel flink wat tijd.

Zodra het aanvraagformulier voor een visum in India is ingevuld en de bijbehorende kosten zijn voldaan, zal de aanvraag in behandeling worden genomen. De goedkeuring wordt vervolgens handmatig beoordeeld door iemand die bij de douane van India werkt. Zodra het visum is toegekend, krijg je deze simpelweg per email doorgestuurd. Overigens is het bij een elektronisch visum niet noodzakelijk om deze in het paspoort te plakken. Zorg wel dat je een kopie van het document maakt. Houd dit gedurende je verblijf altijd bij je!

Hoe kun je betalen

visum indiaVoordat de aanvraag in behandeling wordt genomen, moet er dus betaald worden. Zoals hierboven al meerdere keren gezegd werd, is de prijs van een online visum 114,95 euro. Er zijn verschillende manieren waarop deze kosten betaald kunnen worden. Er kan gebruik gemaakt worden van een creditcard, iDeal, Bancontact of PayPal. Dit zijn direct ook de meest gebruikte betaalmethoden van mensen die online aankopen doen. De prijs van de visum wordt in euro’s betaald. Dat is voordelig voor mensen uit Europa aangezien de wisselkoers van de Amerikaanse dollar of de Indiase roepi dan geen invloed uitoefenen op de prijs. Het best kan gekozen worden voor Bancontact of iDeal. In dat geval hoef je namelijk ook geen transactiekosten te betalen.

Servicekosten

Overigens is 114,95 euro niet een vaag bedrag waarbij niet bekend is hoe dit precies wordt opgebouwd. De prijs bestaat namelijk uit een diverse componenten. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan behandelingskosten maar ook consulaire kosten en de welbekende kosten voor de handmatige controle van de visumaanvraag. Daar komt vervolgens natuurlijk ook nog eens btw bij. Bedenk dus wel dat dit geen bijkomende kosten zijn, maar kosten die al bij de eerdergenoemde prijs in zitten. Bij het aanvragen van een visum is het dan ook niet noodzakelijk om aanvullende servicekosten te betalen. Ook komen er geen andere onverwachte kosten bij wanneer je online en visum aanvraagt.

Visum direct aanvragen